PIM Sneakers

PIM Sneakers

PIM Sneakers logo platPIM Sneakers is onderdeel van Sporthuis Pim Doesburg en is gericht op de verkoop van sneakers. Naast vier fysieke winkels zijn de sneakers te koop in de webshop van PIM Sneakers.

Geschiedenis

Contact
Website: www.pimsneakers.nl
Telefoon: 010 717 16 05
Email: info@pimsneakers.nl
Adres: Noordmolenstraat 14-16, 3035 RJ Rotterdam, Nederland

De geschiedenis van PIM Sneakers begint bij oud voetbalprof Pim Doesburg. Doesburg was keeper bij Sparta en PSV tussen 1962 en 1987. In 1966 won hij met Sparta de KNVB beker en in 1986 en 1987 werd hij tweemaal kampioen van Nederland met PSV. Daarnaast speelde hij ook acht wedstrijden voor het Nederlands elftal. Met zijn 687 wedstrijden in de Eredivisie is Pim Doesburg momenteel recordhouder. Na zijn carrière als keeper was hij jarenlang werkzaam als keeperstrainer bij Feyenoord en Oranje. Omdat de salarissen voor voetballers in die tijd minder hoog waren dan nu, opende Doesburg in 1971 een eigen sportzaak met de naam Sporthuis Pim Doesburg. Zijn oudste zoon Pim junior hielp hem al vanaf jonge leeftijd in de winkel gelegen aan de Noordmolenstraat in het Oude Noorden van Rotterdam. In 1996 vroeg Pim senior of zijn zoon, die inmiddels in andere sportzaken ervaring had opgedaan, interesse had om de winkel over te nemen. Pim junior stemde hiermee in en hij ging meteen plannen maken voor uitbreiding. Zijn eerste stap was de verhuizing naar een groter pand in de Noordmolenstraat en in 1998 opende hij een tweede vestiging in Berkel en Rodenrijs. Om verdere groei in goede banen te leiden vroeg hij zijn jongere broer Danny Doesburg om samen met hem de leiding te gaan voeren over de winkels. Danny had economie gestudeerd en had veel ervaring op het gebied van sportmarketing opgedaan, zodat Pim en Danny elkaar goed aanvullen. Samen openden ze nog een Sporthuis Pim Doesburg in Winkelcentrum Oosterhof in Rotterdam-Alexander, waar voor het eerst ook sneakers aan het assortiment werden toegevoegd. Dankzij het succes van de sneakers werd besloten om een eigen aparte sneakerformule op te zetten. Aan de Meent in Rotterdam-Centrum en in Berkel-Rodenrijs werden de eerste twee PIM Sneakers winkels geopend. Inmiddels voeren Danny en Pim Doesburg de leiding over negen vestigingen: twee Sporthuis Pim Doesburg, twee Intersport Doesburg, vier PIM Sneakers en een outlet store.

Visie

Door met PIM Sneakers een aparte formule voor sneakers op te zetten naast de andere sportzaken kan er een nog groter assortiment aan sneakers aan de klant worden aangeboden. Zo is er een zeer ruime keuze uit Sneakers van de meest gewilde merken zoals Adidas, Nike, Converse, Puma en Asics. Zowel heren, dames, kinderen en zelfs baby’s kunnen bij PIM Sneakers terecht voor casual sportschoenen. Hiervoor hoeft niet naar een van de vestigingen in Rotterdam, Berkel-Rodenrijs of ‘s-Hertogenbosch afgereisd te worden, want het gehele sneaker aanbod is ook via de PIM Sneakers webshop te bestellen. De levering is snel en vanaf vijftig euro gratis. Er kan achteraf betaald worden en binnen dertig dagen kunnen de schoenen geretourneerd of geruild worden. Eigenaar Pim Doesburg junior noemt de kracht van PIM dat men precies weet wat hun klanten willen, en dat daar altijd goed op wordt geanticipeerd. Mede dankzij dit gegeven wordt PIM Sneakers door klanten zeer goed beoordeeld.